Verantwoording: Interview Vincent Gerdsen

Het interview met Vincent Gerdsen gaat over hoe hij zijn ziekte heeft overwonnen door de macrobiotiek. In het eerste interview ben ik vooral ingegaan op wat hij te zeggen had en hoe hij de macrobiotiek zag. Doordat dit nogal zweverig overkwam bij de assessoren hebben ze mij uitgelegd dat ik het verhaal enigszins moest neutraliseren. De macrobiotiek wordt niet ondersteund door de Westerse wetenschap en daarover was niets gemeld. Dat zagen zij liever wel terug.

Ook heb ik in gesprek met Annemarie begrepen dat ik duidelijker naar voren moet brengen hoe de voeding in de macrobiotiek eruit ziet. Ik heb dus concreter aangegeven wat wel of niet gegeten en gedronken mag worden. Ook heb ik andere delen van het interview eruit gepikt om een steviger verhaal weg te zetten, zonder dat het verhaal van Vincent verloren is gegaan. Ik moest laten zien wat macrobiotiek is. Overigens was er ook kritiek op de niet kritische toon die ik aanhaalde. Daar moest ik verandering in brengen. Ik heb uit het gehouden interview dus ook meer kritische noten gehaald en ik begrijp waarom mijn assessoren dat graag wilden zien. Het maakt het verhaal steviger en geeft meer feiten weer.

Door het toepassen van de feedback laat ik zien goed met feedback om te gaan. Het artikel heeft nu meer kleur. Er zijn meer kritische noten aanwezig (mede omdat de macrobiotiek nooit bewezen is op sommige punten door het Westen), er wordt meer uitleg over gegeven en hetgeen wel of niet gegeten mag worden komt duidelijker naar voren. Daardoor begrijpt de lezer het onderwerp beter en zal deze minder vragen doen oproepen. Ik heb dus veel originele tekst weggelaten en de durf getoond het artikel om te gooien. Precies wat mijn assessoren van mij verwachtten.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s