Verantwoording: Interview Vincent Gerdsen

“De macrobiotiek heeft mijn leven gered”

Genre: Interview
Magazine: GEZOND eten magazine
Doelgroep: Vrouwen die van lekker én gezond eten houden en die gezond willen leven, maar niet willen inleveren aan plezier. De doelgroep heeft een modaal of bovenmodaal inkomen en hecht belang aan kennis over eten.

GEZOND eten focust zich op vrouwen en eten. Het maandblad plaatst op de cover altijd een foto van eten om de smaakpapillen aan te spreken. Het blad staat vol met kooktips, gerechten en voedselconsumpties. Daarnaast ligt er een focus op gezonde voeding en voeding die minder gezond is als gedacht. Bewegen is een hot item en diëten worden volop besproken.

Het gekozen onderwerp: Ik heb gekozen voor een interview en heb daarbij goed moeten zoeken naar de juiste interviewkandidaat. Allereerst waag ik een gok door opnieuw een artikel te maken voor een vrouwenblad. Om die reden ben ik in het begin op zoek gegaan naar vrouwen vanuit de voedselbranche waarmee ik een goed interview zou kunnen afnemen. Ik wilde iets unieks en iets bijzonders doen, maar het duurde even voordat ik helder op papier had wat ik ging doen.

In het allereerste begin van mijn research ben ik bij Jannie van der Heijden uitgekomen. Dit is overigens geen toeval. Haar neefje is mijn zwager en ze vergaarde natuurlijk veel naamsbekendheid bij Heel Holland Bakt. Haar naamsbekendheid was een grote plus, maar de programma’s waarin ze vooral te zien is getuigen niet van gezond eten. Ik wilde dus elders op zoek gaan.

Een diëtist en een yoga-instructeur die op haar voeding let heb ik ook niet gekozen. Zij waren in mijn optiek niet bijzonder genoeg om te plaatsen in het blad. Als een donderslag bij heldere hemel zag ik in dat mijn onderwerpkeuze recht voor mijn neus lag. Macrobiotisch voedels, dus waarom benader ik geen expert uit de macrobiotiek? Thuis gebruiken we de producten ook, dus in hoeverre is het gezond en wat voor effecten brengt de eet- en leefwijze teweeg? Ik ben op zoek gegaan naar een expert en kwam terecht bij Vincent Gerdsen. Hij is weliswaar een man, maar heeft veel ervaring met de macrobiotiek. Het heeft hem zelfs zijn leven gered.

Ik heb hem geïnterviewd en wist het toen zeker: dit is de perfecte kandidaat voor het blad. Het interview sluit namelijk goed aan bij de doelgroep die gezond en lekker wil eten, maar niet wil inleveren aan plezier. Ik ben daarom op de invalshoek uitgekomen dat als je je levensstijl omgooit, je geen gemis hebt aan het ongezonde eten dat we nu consumeren. Het interview biedt iets compleet nieuws voor GEZOND eten magazine, maar sluit perfect aan bij wat het blad haar lezers wil bieden.

Het persoonlijke verhaal van Vincent Gerdsen onderschrijft wat hij in het interview uitdraagt. Ik ben dan ook meer dan tevreden met het eindproduct. Met het beginkader dat wordt gebruikt in GEZOND eten heb ik wel geworsteld. Hierin staat kort en snel weergegeven wie de persoon is, dus ik heb met regelmaat wat moeten schrappen om Vincent Gerdsen goed aan te kondigen. Ik heb daarnaast wat teasers toegevoegd om de geest van lezers te prikkelen en de eerste alinea een kop gegegeven. Dit wordt in het blad ook gedaan. Bij het artikel maak ik ook gebruik van foto’s. Ik kan zo laten zien wie ik interview en wat zijn kijk op eten speciaal maakt.

De invalshoek van mijn artikel is wel veranderd na het interview met Vincent Gerdsen. In eerste instantie wilde ik de focus gooien op de macrobiotische eet- en leefwijze, maar ik heb het verhaal uiteindelijk met een meer persoonlijke invalshoek geschreven. Dat heb ik bewust gedaan omdat Gerdsen van zijn chronische ziekte is afgekomen door macrobiotisch te gaan eten en leven. Dit gegeven geeft het verhaal zoveel meer power en kracht dat het minder tot de verbeelding van lezers zal spreken. Ze krijgen meteen bewijs van uitspraken die in het artikel gedaan worden.

Bronnen:

  • Vincent Gerdsen – De redenen zijn zoals hierboven beschreven.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s