Eindelijk afstuderen

Hèhè, daar is het verlossende woord. Ik mag eindelijk afstuderen maar wat heb ik daar toch tegenaan lopen sukkelen. Een paar maanden geleden, in februari of maart ben ik pas weer actief begonnen om progressie in mijn studie te maken. Het laatste wat ik daarvoor gedaan heb was volgens mij mijn tweede stage in Amsterdam bij Computer!Totaal. Dat betekent dat ik bij een jaar stil heb gezeten als het om mijn studie ging. Tsjongejonge, als ik daar aan terugdenk kan ik er geen touw aan vastknopen.

Maar even terug naar eind februari van dit jaar. Ik heb in een paar weken tijd verscheidene projecten afgerond. Uit mijn tweede studiejaar, nu alweer zo’n drie jaar geleden, had ik kwesties nog openstaan. Hiervoor heb ik twee essays moeten maken. Samen met een mondelinge actualiteitstoets heb ik die moeten herkansen tijdens het assessment voor derdejaars. Je leest het goed, ook uit die periode had ik nog het nodige openstaan. Zo moest ik de minor Creatief Schrijven nog afmaken. In mijn geval betekende dit dat ik zowel mijn eindproduct als een drietal producties heb moeten maken. Ook voor het medium tijdschrift moest ik nog een handvol artikelen schrijven en hopen op succes.

Begrijpelijk
Als ik er nu aan terugdenk, dan snap ik wel waarom het zo godvergeten lang heeft geduurd voor ik de motivatie terugpakte om mijn studie af te ronden. Na jarenlang sukkelen en zoveel openstaande rekeningen had ik nog weinig vertrouwen in succes. Achteraf gezien ben ik blij met wat ik in die periode gepresteerd hebt. Niet zozeer door de vele mooie artikelen, maar vooral de ervaringen die de artikelen met zich meebrachten. Dat is terug te lezen op deze blog (LINK). Ook het feit dat ik mezelf wist te herpakken na een zware ontdekkingsperiode van mezelf als persoon is zeer motiverend. Vooral als je tijdens je derdejaarsassessment te horen krijgt dat je alle studiepunten binnen hebt.

Het laatste woord was nog niet gesproken, want ik moest op mijn verjaardag de deadline voor Kwesties Medium Extra (KMEX) weten te halen. Ik ben natuurlijk niet gek, dus heb zowel mijn reportage als achtergrondverhaal een dag eerder opgestuurd. Een unicum, want meestal stuur ik vlak voor de deadline mijn producten in. Dit bewijst een grote bevordering van mijn planningscapaciteiten te zijn. Ik kan nu ook met trots zeggen dat het project met succes is afgerond. Sterker nog: ik heb een 8 gekregen en een mooi compliment voor mijn reportage over asielzoekers. Het leukste is dat ik juist helemaal geen reportagetype ben en hiermee aan mezelf wel bewezen heb dat ik het genre beheers en ermee overweg kan. Met nog maar 12, zeg 11 dagen tot de deadline voor mijn afstuderen moet ik nu nog even doorbijten en als een bekwaam journalist mijn afstudeerprojecten gaan afmaken.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s