Niet afstuderen in vijfde studiejaar

Na een zeer goede periode waarin ik mijn derde studiejaar heb weten af te ronden en ook het tweede studiejaar geen gaten meer kent, moet ik helaas concluderen dat ik twee weken voor de deadline niet alles kan inleveren voor mijn afstuderen. Ik heb namelijk het project Kwesties voor het vierde jaar niet binnen en ik vind daarnaast dat ik het werk voor mijn afstuderen serieus moet aanpakken. Daar heb ik gewoon meer tijd voor nodig. Het positieve van mijn verreweg meest overdreven doelstelling ooit is dat ik nu wel een hele grote stap dichter bij het afstuderen ben.

Mijn derdejaarsassessment kon ik ingaan met de boodschap dat ik zowel mijn studiepunten voor het medium Tijdschrift als die van de minor Creatief Schrijven binnen heb. Dat waren twee lasten minder. Ironisch genoeg had ik alle studiepunten uit het derde jaar binnen behalve die voor het assessment. Natuurlijk moet je op het assessment bewijzen aan de eisen van het derde jaar te voldoen en laten zien dat je vakbekwamer bent geworden. Het grappige is echter dat de producten die aan de hand van het assessment een eindbeoordeling zouden krijgen niets te maken hadden met het derde jaar. Het ging om twee essays uit het tweede jaar en een herkansing van de actualiteitentoets die mondeling plaatsvond. Dit waren openstaande projecten uit het tweede studiejaar aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek.

Over mijn producties hebben we het kort gehad. Ze zagen er goed uit en zouden voldoen aan een voldoende. Mijn mondelinge herkansing van Actualiteiten had de boventoon. Allereerst even een terugblik waarom ik dit project nog niet had afgerond. Ik heb namelijk veel over mezelf geleerd de afgelopen jaren, waaronder dat ik soms best koppig kan zijn. Doordat het tweede studiejaar destijds niet naar verwachting verliep heb ik er bij toetsen nogal met de pet naar gegooid. Puur omdat ik gefrustreerd was omdat een project niet goed liep.

Aan de actualiteitentoets heb ik ook niet een keer meegedaan sinds het eerste studiejaar. Dat jaar haalde ik hem binnen, vanaf dat moment heb ik nooit een toets gemaakt. Dom van mij, zo voelde het achteraf. Enfin, voor het assessment heb ik dus laten zien dat ik op de hoogte ben van actualiteiten. Ik heb mijn studiepunten binnen en kan stellen dat ik alleen nog een vierdejaars-project moet afronden alvorens ik kan afstuderen. Dit zal ik pas ergens in het nieuwe schooljaar kunnen doen. Mede om die reden heb ik nu vervroegd vakantie, maar ik zal mezelf daarin klaarstomen om dit jaar nog af te kunnen studeren.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s