Afstudeerhaast

Hopelijk kan ik nog afstuderen voordat de zomer aanbreekt. Dat is in mijn geval gemakkelijker gezegd dan gedaan, want ik pak na een lange periode mijn studie weer op. Natuurlijk heb ik in de tussentijd niet stilgezeten. Ik ben na mijn stage voor Computer!Totaal nog een tijdje blijven doorschrijven voor het medium. Daarnaast heb ik sinds kort ontslag genomen bij Gaming Only. Niet geheel zonder reden.

Op een gegeven moment merkte ik dat een stemmetje in mijn hoofd steeds luider ging spreken. Ik zit op dat moment een maand na de jaarwisseling van 2014 naar 2015. Dit stemmetje vertelt mij dat ik hard aan de slag moet om mijn studie te gaan halen. Lang heb ik dit stemmetje genegeerd, want ik vind praktijkwerk leuker dan studeren. Het was verleidelijk om een game te testen voor Gaming Only of voor Computer!Totaal te schrijven, zolang ik dan maar niet over school hoefde na te denken. Helaas kwam ik erachter dat mijn werk eronder begon te lijden vanwege mijn geweten.

Mijn studie kost geld en ik ben eraan begonnen om het af te maken. Maandenlang heb ik mij schuldig gevoeld omdat ik niets deed. Daar is nu eindelijk een einde aan gekomen. Ik ga proberen in mei alles voor mijn afstudeerproject af te hebben. Tot die tijd ga ik mijn achterstanden wegwerken en hopen dat dit lukt. Ik moet nog twee projecten uit het tweede jaar doen, mijn minor is ook nog niet binnen en ik moet ook medium tijdschrift en kwesties uit het vierde jaar positief afsluiten.

Een planning maken is handig en ik heb aan de hand van mijn achterstanden een traject bepaald. Ik ga eerst mijn tweedejaarsproducten maken, gevolgd door het afsluiten van mijn minor en het mediumproject Tijdschrift. Als ik dit allemaal gedaan heb zal ik mij focussen op kwesties uit het vierde jaar om vervolgens te gaan afstuderen. Het wordt aanpoten, ik heb nog drie maanden om alles af te hebben inclusief mijn afstudeerprojecten. Optimistisch? Absoluut, maar ik heb voor het eerst het vertrouwen in het feit dat ik ga afstuderen. Geen tijd om te duimen, maar gewoon hard aan de slag. Bij deze.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s